Isolatie Driezum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Driezum? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering zoals spouwmuurisolatie of tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Driezum. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als binnenmuren isoleren en isolatieplan. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-driezum-9114

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9114
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check jij de interessantste methodes om een woning in Driezum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Driezum is interessant (vanaf zo’n € 740 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €220 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1700 en het bespaart circa €275 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Driezum kost gemiddeld €4750. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12900. Daarmee bespaar je circa €960 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er allerlei rendabele uitvoeringen. Hierna vermelden we de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Driezum (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame gemeenschap? Woning Driezum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Driezum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4000)
€805
(€5300)
€1010
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€225
(€1900)
€375
(€2700)
Spouwmuur€200
(€1650)
€450
(€2775)
€930
(€3300)
HR++ glas€190
(€2050)
€320
(€3975)
€380
(€5250)
isolatie driezum 9114

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Driezum?

Waarom mijn woning in Driezum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3275 en geeft een besparing van €280, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Multimate, Praxis, Karwei, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Dantumadiel

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Driezum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dantumadeel.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dantumadiel
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Driezum. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door middel van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Driezum wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Driezum voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Driezum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimale leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen