Isolatie Rinsumageast

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Rinsumageast? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering als vloerisolatie of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Rinsumageast. Denk aan topics als spouwmuren isoleren en energiebespaarlening. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-rinsumageast-9105

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Reductie geluid
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9105
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf check jij de interessantste manieren om een woning in Rinsumageast te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt warmte beter vast, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rinsumageast is voordeling (vanaf ongeveer € 910 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1875 en de besparing loopt op tot €255 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rinsumageast kost om en nabij de €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1190. Het rendement is al snel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het voordeel is grofweg €860 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er verschillende rendabele werkzaamheden. Hierna bespreken we de interessantste vormen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Rinsumageast (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en een bewuste gemeenschap? Woning Rinsumageast isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rinsumageast. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4100)
€645
(€6000)
€970
(€8450)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€265
(€2600)
€400
(€3000)
Spouwmuur€185
(€1700)
€650
(€2800)
€865
(€3675)
HR++ glas€200
(€2625)
€280
(€3625)
€440
(€4700)
isolatie rinsumageast 9105

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Rinsumageast?

Waarom mijn woning in Rinsumageast isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en dat levert gemiddeld op €330 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier ziet u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Gamma, Multimate, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Dantumadiel

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus een kwart van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Rinsumageast een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dantumadeel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dantumadiel
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Rinsumageast. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Rinsumageast wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rinsumageast voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Rinsumageast. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen