Isolatie Sibrandahûs

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sibrandahûs? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Sibrandahûs. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-sibrandahus-9106

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9106
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje zie je de meest interessante onderdelen om je woning in Sibrandahûs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sibrandahûs kan erg voordelig (al vanaf € 720 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €215 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1600 en het bespaart circa €265 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sibrandahûs kost je zo’n €4650. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1080. De besparing loopt op tot €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Hiermee bespaar je ong. €760 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we meerdere rendabele oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sibrandahûs (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een groenere maatschappij? Woning Sibrandahûs isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. Dat is dus al gauw €1425 per jaar. Onderstaand calculeren we de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Sibrandahûs. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3850)
€605
(€6550)
€1200
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€215
(€2200)
€315
(€3100)
Spouwmuur€285
(€800)
€480
(€2600)
€860
(€3025)
HR++ glas€220
(€2075)
€340
(€3425)
€420
(€5050)
isolatie sibrandahus 9106

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Sibrandahûs?

Waarom mijn woning in Sibrandahûs isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825 en geeft een besparing van €345, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Formido, Praxis, Hornbach, Hubo, Multimate, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dantumadiel

Via een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 15% van de factuur kan je terugvorderen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Sibrandahûs een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dantumadeel.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dantumadiel
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Sibrandahûs. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Sibrandahûs wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Sibrandahûs voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sibrandahûs. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen