Isolatie Damwâld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Damwâld? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals isolatie van de garage of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl check je belangrijke informatie over isolatie Damwâld. We gaan aan de slag met vraagstukken over kieren dichten en koudeval. Meteen besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-damwald-9104

 • Lagere stookkosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9104
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Damwâld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Damwâld kan erg voordelig beginnend bij € 960 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn zo’n €1750 en het bespaart circa €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Damwâld kost +/- €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1210. Het rendement is al snel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Dit levert op circa €940 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook kennen we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Damwâld (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Damwâld isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Damwâld. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€665
(€5250)
€1070
(€9100)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€170
(€1950)
€310
(€3100)
Spouwmuur€240
(€1400)
€660
(€2000)
€780
(€3650)
HR++ glas€230
(€2900)
€285
(€3800)
€445
(€4550)
isolatie damwald 9104

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Damwâld?

Waarom mijn woning in Damwâld isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Gamma, Multimate, Hornbach, Formido, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dantumadiel

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Damwâld een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dantumadeel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Dantumadiel
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Damwâld. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Damwâld wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Damwâld voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Damwâld. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen