Isolatie De Westereen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in De Westereen? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld dakisolatie en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie De Westereen. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van de spouw en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-de-westereen-9271

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Geen vochtproblemen
 • Een duurzame oplossing
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9271
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand tref je de interessantste stappen om jouw woning in De Westereen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in De Westereen is goed te betalen beginnend bij € 830 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €270 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €240 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in De Westereen kost zo’n €4900. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Hiermee bespaar je zo’n €880, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er allerlei populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in De Westereen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en een energiebewuste toekomst? Woning De Westereen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl vind je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in De Westereen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4150)
€615
(€5050)
€1070
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€245
(€1650)
€330
(€3400)
Spouwmuur€305
(€1500)
€720
(€2125)
€785
(€3025)
HR++ glas€230
(€2625)
€320
(€3975)
€390
(€5250)
isolatie de-westereen 9271

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in De Westereen?

Waarom mijn woning in De Westereen isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en dat bespaart tot €215 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis, Multimate, Formido, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dantumadiel

Dankzij een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in De Westereen een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dantumadeel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dantumadiel
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in De Westereen. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan De Westereen wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in De Westereen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in De Westereen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen