Isolatie Broeksterwâld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Broeksterwâld? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels enkele acties zoals de zolder isoleren en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Broeksterwâld. We gaan aan de slag met topics als schuimstrips en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-broeksterwald-9108

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Beschermt ook tegen brand
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9108
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna zie je de meest rendabele manieren om een woning in Broeksterwâld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Broeksterwâld is goed te betalen (rond de € 980 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €270 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De onkosten zijn ongeveer €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €255 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, folie, glaswol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Broeksterwâld kost gemiddeld €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13000. Het voordeel is pakweg €780 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er diverse interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Broeksterwâld (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Woning Broeksterwâld isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per jaar. Onderstaand berekenen we de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Broeksterwâld. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3250)
€715
(€4900)
€1030
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€215
(€2550)
€400
(€3150)
Spouwmuur€375
(€1575)
€730
(€2650)
€845
(€3175)
HR++ glas€200
(€1925)
€295
(€3450)
€410
(€5050)
isolatie broeksterwald 9108

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Broeksterwâld?

Waarom mijn woning in Broeksterwâld isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als Budget Energie en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875 en besparen tot €305 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Gamma, Hornbach, Multimate, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dantumadiel

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 15% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Broeksterwâld extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dantumadeel.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dantumadiel
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Broeksterwâld. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met ons stappenplan kom je met een isolatieplan Broeksterwâld wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Broeksterwâld voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Broeksterwâld. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen