Isolatie Feanwâlden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Feanwâlden? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als tussenwanden isoleren of isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Feanwâlden. We staan stil bij thema’s als de gevel isoleren en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-feanwalden-9269

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Dempt het geluid
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9269
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal je de populairste werkzaamheden om je woning in Feanwâlden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Feanwâlden is betaalbaar (vanaf plusminus € 890 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €285 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1725 en je bespaart al snel €275 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Feanwâlden kost om en nabij de €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Dit levert op plusminus €900 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog enkele interessante oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Feanwâlden (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en een groenere toekomst? Woning Feanwâlden isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar. Op deze pagina calculeren we de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Feanwâlden. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3450)
€845
(€4850)
€1000
(€9500)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€270
(€1850)
€385
(€3400)
Spouwmuur€265
(€925)
€740
(€2350)
€825
(€3650)
HR++ glas€250
(€2150)
€285
(€4275)
€380
(€5300)
isolatie feanwalden 9269

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Feanwâlden?

Waarom mijn woning in Feanwâlden isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en dat levert gemiddeld op €325, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Gamma, Karwei, Formido, Hornbach, Praxis, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dantumadiel

Dankzij een subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Feanwâlden een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dantumadeel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dantumadiel
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Feanwâlden. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Feanwâlden wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Feanwâlden voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Feanwâlden. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen