Isolatie Readtsjerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Readtsjerk? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals vliering isoleren en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Readtsjerk. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van de dakkapel en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-readtsjerk-9067

 • Lagere energierekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9067
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk je de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Readtsjerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Readtsjerk is betaalbaar (al vanaf +/- € 910 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €210 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €235, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Readtsjerk kost je zo’n €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Je profiteert van plusminus €770 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we nog meer interessante oplossingen. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Readtsjerk (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een bewuste wereld? Woning Readtsjerk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 p/jaar. Onderstaand kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Readtsjerk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€855
(€7350)
€1220
(€9500)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€190
(€2050)
€390
(€3150)
Spouwmuur€265
(€875)
€600
(€2375)
€900
(€3375)
HR++ glas€240
(€2775)
€330
(€3650)
€365
(€4425)
isolatie readtsjerk 9067

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Readtsjerk?

Waarom mijn woning in Readtsjerk isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150 en dat levert gemiddeld op €220 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Hornbach, Karwei, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dantumadiel

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 25% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Readtsjerk een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dantumadeel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dantumadiel
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Readtsjerk. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Readtsjerk wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Readtsjerk voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Readtsjerk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen