Isolatie Wâlterswâld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wâlterswâld? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie van muren en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Wâlterswâld. Dit kan gaan om items als kieren dichten en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-walterswald-9113

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder problemen met vocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9113
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website ontdek jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Wâlterswâld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wâlterswâld kan erg voordelig (vanaf plusminus € 800 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1950 en de besparing loopt op tot €195 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, folie, dekens, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wâlterswâld kost doorgaans €4900. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Je profiteert van circa €930, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0kennen we verscheidene mogelijke alternatieven. Hierna bespreken we de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wâlterswâld (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een groenere toekomst? Woning Wâlterswâld isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 (jaarlijks). Op deze website bekijk je de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Wâlterswâld. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3150)
€745
(€7200)
€1090
(€8800)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€180
(€2650)
€325
(€3500)
Spouwmuur€365
(€1550)
€440
(€2350)
€855
(€3050)
HR++ glas€230
(€1900)
€335
(€3750)
€400
(€5125)
isolatie walterswald 9113

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in Wâlterswâld?

Waarom mijn woning in Wâlterswâld isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Multimate, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Dantumadiel

Via (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Wâlterswâld een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dantumadeel.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Dantumadiel
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wâlterswâld. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wâlterswâld wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wâlterswâld voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Wâlterswâld. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen