Isolatie De Falom

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in De Falom? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen als bijv. dakisolatie of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website lees je uitgebreide informatie over isolatie De Falom. Denk aan thema’s als isolerende kozijnen en deuren en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-de-falom-9109

 • Lagere energiekosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Reductie geluid
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9109
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna zie je de populairste toepassingen om jouw woning in De Falom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in De Falom is interessant (vanaf plusminus € 990 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn ongeveer €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in De Falom kost gemiddeld €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1040. De besparing loopt op tot €780 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Het voordeel is zo’n €920 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er meerdere interessante opties. Hierna benoemen we de meest interessante opties.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in De Falom (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of wellicht een energiebewuste maatschappij? Woning De Falom isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per jaar. Op deze website vind je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in De Falom. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€725
(€5150)
€1230
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€255
(€1800)
€360
(€3250)
Spouwmuur€355
(€1000)
€600
(€2000)
€805
(€3500)
HR++ glas€215
(€2875)
€335
(€3850)
€355
(€5225)
isolatie de-falom 9109

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over de isolatiespecialist in De Falom?

Waarom mijn woning in De Falom isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500 en besparen tot €330 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Praxis, Karwei, Gamma, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Dantumadiel

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 15% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in De Falom extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.dantumadeel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Dantumadiel
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in De Falom. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan De Falom wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in De Falom voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in De Falom. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen