Isolatie Ubbergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ubbergen? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de buitengevel en tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder check je belangrijke informatie over isolatie Ubbergen. We zoomen in op zaken als isolatie van de spouw en subsidie Isolatie juli 2024. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-ubbergen-6574

 • Lagere energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Goed bezig voor het milieu
 • Brandbeschermend
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6574
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal je de populairste onderdelen om een woning in Ubbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ubbergen kan zeer goedkoop (plusminus € 990 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ubbergen kost doorgaans €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. De winst is grofweg €930 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er nog een aantal interessante oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Ubbergen (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een duurzame toekomst? Woning Ubbergen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Ubbergen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3200)
€805
(€5300)
€1050
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€290
(€2300)
€355
(€3300)
Spouwmuur€365
(€1275)
€650
(€2625)
€785
(€3625)
HR++ glas€220
(€1850)
€285
(€3050)
€410
(€5375)
isolatie ubbergen 6574

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ubbergen?

Waarom mijn woning in Ubbergen isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €300 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Formido, Gamma, Praxis, Hornbach, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berg en Dal

Door gebruik te maken van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Ubbergen een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergendal.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berg en Dal
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ubbergen. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ubbergen wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Ubbergen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Ubbergen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen