Isolatie Ooij

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ooij? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. triple glas en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uitgebreide informatie over isolatie Ooij. Denk aan thema’s als vliering isoleren en houtwol isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ooij-6576

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6576
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand achterhaal jij de meest populaire toepassingen om een woning in Ooij te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ooij kan erg voordelig (rond de € 890 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven liggen rond €1900 en de besparing loopt op tot €200 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ooij kost zo’n €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11400. Je profiteert van circa €940 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Ooij (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Ooij isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. Dat is dus al gauw €800 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Ooij. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€575
(€7100)
€970
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€190
(€2200)
€330
(€3600)
Spouwmuur€220
(€1675)
€440
(€2225)
€920
(€3325)
HR++ glas€235
(€2650)
€325
(€3950)
€410
(€5075)
isolatie ooij 6576

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Ooij?

Waarom mijn woning in Ooij isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en besparen tot €320 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna lees je praktische info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Berg en Dal

Mede door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Ooij een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergendal.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berg en Dal
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Ooij. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Ooij wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ooij voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Ooij. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren in een lekker warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen