Isolatie Erlecom

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Erlecom? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Erlecom. We zoomen in op vraagstukken over plat dak isoleren en ventilatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-erlecom-6577

 • Elke maand besparen op energie
 • Einde van vochtproblemen
 • Een verantwoorde keuze
 • Voor iedere portemonnee
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6577
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Erlecom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Erlecom is aantrekkelijk beginnend bij € 730 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Erlecom kost je zo’n €5300. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. Het rendement is al snel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Het voordeel is zo’n €790 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we allerlei aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Erlecom (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Erlecom isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 per jaar. Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Erlecom. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3200)
€625
(€5350)
€970
(€8250)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€185
(€1850)
€315
(€2700)
Spouwmuur€250
(€925)
€500
(€1900)
€865
(€3525)
HR++ glas€195
(€2400)
€305
(€3950)
€350
(€5200)
isolatie erlecom 6577

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Erlecom?

Waarom mijn woning in Erlecom isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025, waarbij u een besparing realiseert van €320 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide acties als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berg en Dal

Dankzij subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de kosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Erlecom een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergendal.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berg en Dal
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Erlecom. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Erlecom wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Erlecom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Erlecom. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen