Isolatie Heilig Landstichting

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heilig Landstichting? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel zoals HR++ glas of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Heilig Landstichting. We zoomen in op onderwerpen als tochtwering en U-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-heilig-landstichting-6564

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6564
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna zie je de meest populaire toepassingen om je woning in Heilig Landstichting te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heilig Landstichting kan erg voordelig (rond de € 800 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €250 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1775 en de besparing loopt op tot €195, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Heilig Landstichting kost doorgaans €5750. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Het voordeel is plusminus €860 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook zijn er nog meer rendabele mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Heilig Landstichting (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Woning Heilig Landstichting isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 p/jaar. Hierna bekijk je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Heilig Landstichting. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€825
(€6450)
€1210
(€9000)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€185
(€1650)
€330
(€2750)
Spouwmuur€355
(€1525)
€720
(€2300)
€915
(€3625)
HR++ glas€230
(€2625)
€295
(€3850)
€405
(€4675)
isolatie heilig-landstichting 6564

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Heilig Landstichting?

Waarom mijn woning in Heilig Landstichting isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Praxis, Hubo, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berg en Dal

Door te profiteren van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de onkosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Heilig Landstichting extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergendal.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berg en Dal
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Heilig Landstichting. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Heilig Landstichting wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Heilig Landstichting voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Heilig Landstichting. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren in een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen