Isolatie Leuth

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Leuth? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering als de schuur isoleren en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je uitgebreide informatie over isolatie Leuth. Je komt meer te weten over items als isolatie binnenkant gevel en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-leuth-6578

 • Lagere energienota
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6578
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Leuth te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Leuth is interessant (al vanaf +/- € 860 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1625 en de potentiële besparing ligt op €265 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, glaswol, dekens, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Leuth kost ongeveer €5700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €980. De potentiële besparing ligt op €890 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Het rendement is grofweg €940, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we diverse aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Leuth (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Leuth isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per jaar. Hieronder ontdek je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Leuth. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3650)
€885
(€6800)
€940
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€190
(€1950)
€400
(€3250)
Spouwmuur€240
(€1225)
€590
(€2625)
€945
(€3250)
HR++ glas€220
(€2450)
€335
(€3075)
€430
(€4825)
isolatie leuth 6578

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Leuth?

Waarom mijn woning in Leuth isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €290 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Te koop bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Formido, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berg en Dal

Dankzij een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa een kwart van de factuur kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Leuth een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergendal.nl voor opties in februari 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berg en Dal
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Leuth. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Leuth wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Leuth voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Leuth. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangename leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen