Isolatie Persingen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Persingen? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen zoals triple glas of verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Persingen. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van verwarmingsbuizen en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-persingen-6575

 • Flinke besparing
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6575
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand zie je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Persingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Persingen is goedkoop (vanaf plusminus € 820 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per 12 maanden (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1675 en het rendement ligt op zo’n €260 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Persingen kost plusminus €5650. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. De besparing loopt op tot €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Dit levert op zo’n €850 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zien we verscheidene populaire uitvoeringen. Hieronder bediscussiëren we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Persingen (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame wereld? Woning Persingen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2650 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Persingen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3350)
€725
(€5700)
€1120
(€8950)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€205
(€2450)
€395
(€3450)
Spouwmuur€270
(€900)
€480
(€2500)
€860
(€3400)
HR++ glas€250
(€2225)
€305
(€3275)
€430
(€4450)
isolatie persingen 6575

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Persingen?

Waarom mijn woning in Persingen isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200 en dat bespaart tot €300 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina lees je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Multimate, Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berg en Dal

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Persingen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergendal.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berg en Dal
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Persingen. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Persingen wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Persingen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Persingen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen leiden tot een optimale leefomgeving en een fors lagere energierekening. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen