Isolatie Groesbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Groesbeek? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met diverse informatie over isolatie Groesbeek. Je kunt denken aan vraagstukken over kieren dichten en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-groesbeek-6561

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder uitstoot van CO2
 • Je kunt klein beginnen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6561
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check je de meest interessante methodes om jullie woning in Groesbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Groesbeek is goed te betalen (vanaf plusminus € 920 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €220 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €245 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Groesbeek kost plusminus €5100. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1100. Het rendement is al snel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Daarmee bespaar je grofweg €750, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er nog een aantal mogelijke vormen. Hieronder bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Groesbeek (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiebewuste toekomst? Woning Groesbeek isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 per jaar. Op deze pagina vind je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Groesbeek. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3850)
€815
(€6400)
€1220
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€295
(€2000)
€395
(€3600)
Spouwmuur€195
(€1750)
€720
(€2525)
€820
(€3000)
HR++ glas€190
(€2075)
€285
(€4275)
€370
(€4850)
isolatie groesbeek 6561

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Groesbeek?

Waarom mijn woning in Groesbeek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en dat levert gemiddeld op €275, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Multimate, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berg en Dal

Door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Groesbeek een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergendal.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berg en Dal
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Groesbeek. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Groesbeek wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Groesbeek voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Groesbeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen