Isolatie Kekerdom

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Kekerdom? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van buitenmuren of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Kekerdom. Denk aan vraagstukken over isolatie van de buitengevel en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kekerdom-6579

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6579
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand achterhaal jij de interessantste methodes om je woning in Kekerdom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kekerdom is goed te betalen (vanaf plusminus € 950 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €185 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1875 en de besparing loopt op tot €195 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kekerdom kost zo’n €5250. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. De potentiële besparing ligt op €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Je profiteert van ongeveer €850 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we meerdere populaire opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Kekerdom (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Kekerdom isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 (jaarlijks). Onderstaand vind je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Kekerdom. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3900)
€705
(€5600)
€1100
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€255
(€2100)
€335
(€3250)
Spouwmuur€325
(€775)
€450
(€2250)
€845
(€3375)
HR++ glas€190
(€1875)
€310
(€3325)
€420
(€4550)
isolatie kekerdom 6579

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kekerdom?

Waarom mijn woning in Kekerdom isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en dat bespaart tot €315 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Berg en Dal

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Kekerdom een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergendal.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berg en Dal
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Kekerdom. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door middel van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Kekerdom wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Kekerdom voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Kekerdom. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen