Isolatie Millingen aan de Rijn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Millingen aan de Rijn? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als triple glas of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Millingen aan de Rijn. Denk aan items als warmtereflecterende folie en ventilatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-millingen-aan-de-rijn-6566

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder problemen met vocht
 • Milieubewuste keuze
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6566
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check je de interessantste werkzaamheden om je woning in Millingen aan de Rijn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Millingen aan de Rijn is voordeling (vanaf plusminus € 930 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Millingen aan de Rijn kost doorgaans €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13100. Hiermee bespaar je grofweg €890 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verscheidene aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Millingen aan de Rijn (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en ook een groenere toekomst? Woning Millingen aan de Rijn isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. Dat komt neer op €1375 per jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Millingen aan de Rijn. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€715
(€6350)
€1210
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€200
(€2100)
€325
(€3000)
Spouwmuur€325
(€875)
€560
(€2100)
€785
(€3300)
HR++ glas€195
(€2825)
€285
(€3650)
€380
(€4475)
isolatie millingen-aan-de-rijn 6566

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Millingen aan de Rijn?

Waarom mijn woning in Millingen aan de Rijn isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675, dat betekent een winst van 215 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berg en Dal

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Millingen aan de Rijn extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergendal.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Berg en Dal
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Millingen aan de Rijn. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Millingen aan de Rijn wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Millingen aan de Rijn voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Millingen aan de Rijn. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren in een optimaal klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen