Isolatie De Glind

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in De Glind? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met enkele acties zoals isolatie van de spouwmuur of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie De Glind. We bespreken onderwerpen als de binnengevel isoleren en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-de-glind-3794

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder vervuiling
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3794
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand lees jij de interessantste manieren om jullie woning in De Glind te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in De Glind is financieel toegankelijk (om en nabij de € 930 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1825 en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, steenwol, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in De Glind kost doorgaans €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11600. Daarmee bespaar je ongeveer €760 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in De Glind (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en uiteraard een bewuste samenleving? Woning De Glind isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. Dat komt neer op €825 op jaarbasis. Op deze pagina tref je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in De Glind. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3200)
€795
(€5800)
€1090
(€9750)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€230
(€1950)
€380
(€3000)
Spouwmuur€260
(€1300)
€710
(€2150)
€785
(€3200)
HR++ glas€245
(€2575)
€335
(€3200)
€410
(€5375)
isolatie de-glind 3794

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in De Glind?

Waarom mijn woning in De Glind isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina ontdek je meer info over veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis, Formido, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Barneveld

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in De Glind een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.barneveld.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Barneveld
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in De Glind. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan De Glind wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in De Glind voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in De Glind. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen