Isolatie Kootwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kootwijk? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Kootwijk. We staan stil bij zaken als tochtprofielen en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-kootwijk-3775

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook akoestische isolatie
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3775
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk je de populairste methodes om je woning in Kootwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kootwijk kan erg voordelig (om en nabij de € 890 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1825 en de besparing loopt op tot €220 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, icynene, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kootwijk kost ongeveer €5500. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Je profiteert van grofweg €890 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verschillende populaire opties. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kootwijk (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Woning Kootwijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Kootwijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4250)
€765
(€5700)
€1240
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€190
(€1950)
€310
(€3550)
Spouwmuur€285
(€800)
€510
(€2550)
€800
(€3300)
HR++ glas€215
(€2025)
€305
(€3150)
€375
(€5000)
isolatie kootwijk 3775

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kootwijk?

Waarom mijn woning in Kootwijk isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175, dat betekent een winst van 310 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Gamma, Multimate, Hornbach, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Barneveld

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Kootwijk extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.barneveld.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Barneveld
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Kootwijk. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kootwijk wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kootwijk voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Kootwijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen