Isolatie Kootwijkerbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kootwijkerbroek? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties als isolatie van schuine dak en isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Kootwijkerbroek. We staan stil bij vraagstukken over de binnengevel isoleren en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-kootwijkerbroek-3774

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3774
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop vind jij de meest toegepaste methodes om je woning in Kootwijkerbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kootwijkerbroek kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 720 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn zo’n €1925 en het bespaart circa €285 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kootwijkerbroek kost je zo’n €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1040. De besparing loopt op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Hiermee bespaar je grofweg €790 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere interessante oplossingen. Hierna praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Kootwijkerbroek (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een milieuvriendelijke samenleving? Woning Kootwijkerbroek isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 p/jaar. Onderstaand vind je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Kootwijkerbroek. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3800)
€695
(€4550)
€930
(€9000)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€260
(€1950)
€335
(€3000)
Spouwmuur€270
(€1100)
€740
(€2325)
€895
(€3525)
HR++ glas€200
(€2050)
€280
(€4025)
€395
(€5025)
isolatie kootwijkerbroek 3774

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over de isolatiespecialist in Kootwijkerbroek?

Waarom mijn woning in Kootwijkerbroek isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Essent of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475, waarbij u een besparing realiseert van €345 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma, Multimate, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Barneveld

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 25 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Kootwijkerbroek een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.barneveld.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Barneveld
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Kootwijkerbroek. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Kootwijkerbroek wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kootwijkerbroek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Kootwijkerbroek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen