Isolatie Voorthuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Voorthuizen? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van buitenmuren en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Voorthuizen. We staan stil bij topics als isolatie van deuren en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-voorthuizen-3781

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3781
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest interessante methodes om een woning in Voorthuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Voorthuizen is interessant beginnend bij € 890 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €1700 en het rendement ligt op zo’n €270 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Voorthuizen kost doorgaans €5650. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. De besparing loopt op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12900. Daarmee bespaar je grofweg €990 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog een aantal alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Voorthuizen (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijk een duurzame maatschappij? Woning Voorthuizen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per 12 maanden. Op deze pagina calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Voorthuizen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3150)
€795
(€6100)
€1180
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€215
(€2050)
€315
(€3550)
Spouwmuur€275
(€1700)
€490
(€2325)
€805
(€3050)
HR++ glas€200
(€2375)
€300
(€3375)
€385
(€5100)
isolatie voorthuizen 3781

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Voorthuizen?

Waarom mijn woning in Voorthuizen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Essent of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300 en besparen tot €260 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Barneveld

Via opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet een kwart van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Voorthuizen extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.barneveld.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Barneveld
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Voorthuizen. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Geholpen door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Voorthuizen wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Voorthuizen voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Voorthuizen. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren in een aangenaam leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen