Isolatie Garderen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Garderen? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals de garage isoleren en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Garderen. Dit kan gaan om items als bodemisolatie en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-garderen-3886

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Maak je huis stiller
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3886
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website achterhaal jij de populairste toepassingen om een woning in Garderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Garderen is financieel toegankelijk (al vanaf € 800 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn zo’n €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Garderen kost ongeveer €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. De potentiële besparing ligt op €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het voordeel is circa €890 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog meer populaire vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Garderen (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een bewuste wereld? Woning Garderen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De besparing komt neer op €1425 op jaarbasis. Op deze pagina bekijk je de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Garderen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4350)
€735
(€7300)
€1200
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€170
(€2100)
€345
(€3550)
Spouwmuur€300
(€1300)
€560
(€2000)
€900
(€3650)
HR++ glas€235
(€2925)
€295
(€3075)
€445
(€5325)
isolatie garderen 3886

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Garderen?

Waarom mijn woning in Garderen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Greenchoice of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Multimate, Gamma, Karwei. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Barneveld

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Garderen een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.barneveld.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Barneveld
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Garderen. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Garderen wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Garderen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Garderen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen