Isolatie Zwartebroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zwartebroek? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie over isolatie Zwartebroek. Dit gaan om bijvoorbeeld items als de spouw isoleren en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zwartebroek-3785

 • Forse besparing mogelijk
 • Temperatuur in eigen hand
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Speciale groene leningen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3785
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website vind jij de populairste stappen om je woning in Zwartebroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zwartebroek is betaalbaar (rond de € 780 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en het rendement ligt op zo’n €285 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zwartebroek kost zo’n €5400. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11900. De winst is circa €820, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we verschillende alternatieve vormen. Hierna beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Zwartebroek (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een energiebewuste gemeenschap? Woning Zwartebroek isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Zwartebroek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€855
(€4750)
€1100
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€290
(€1700)
€325
(€2850)
Spouwmuur€325
(€775)
€520
(€2050)
€805
(€3225)
HR++ glas€220
(€2875)
€325
(€3125)
€375
(€4425)
isolatie zwartebroek 3785

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Zwartebroek?

Waarom mijn woning in Zwartebroek isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en dat levert gemiddeld op €290 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Formido, Gamma, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Barneveld

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Zwartebroek extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.barneveld.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Barneveld
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zwartebroek. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zwartebroek wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Zwartebroek voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Zwartebroek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen