Isolatie Achterveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Achterveld? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl check je uiteenlopende informatie over isolatie Achterveld. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als triple glas en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-achterveld-3792

 • Significant lagere energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Je kunt klein beginnen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3792
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina zie je de populairste acties om jouw woning in Achterveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Achterveld is financieel toegankelijk (rond de € 920 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Achterveld kost om en nabij de €4950. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. De potentiële besparing ligt op €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Hiermee bespaar je pakweg €910, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we nog meer rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Achterveld (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Woning Achterveld isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De besparing komt neer op €800 per 12 maanden. Hieronder tref je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Achterveld. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€655
(€4600)
€1220
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€210
(€2650)
€400
(€3100)
Spouwmuur€240
(€1675)
€690
(€2100)
€890
(€3150)
HR++ glas€230
(€1975)
€280
(€3400)
€390
(€5100)
isolatie achterveld 3792

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Achterveld?

Waarom mijn woning in Achterveld isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025, waarbij u een besparing realiseert van €235, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende klussen als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hierna ontdek je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Barneveld

Met behulp van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Achterveld een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.barneveld.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Barneveld
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Achterveld. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij het advies hieronder creëer je een isolatieplan Achterveld wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Achterveld voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Achterveld. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen