Isolatie Stroe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Stroe? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen als schuin dak isoleren of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je uitgebreide informatie over isolatie Stroe. We bespreken zaken als buitenmuren isoleren en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-stroe-3776

 • Een fors lagere energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3776
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl vind jij de populairste stappen om jouw woning in Stroe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Stroe is goed te betalen (al vanaf € 710 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €255 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1900 en de besparing loopt op tot €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Stroe kost gemiddeld €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1000. De besparing loopt op tot €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Het voordeel is om en nabij €810 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Stroe (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Woning Stroe isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 p/jaar. Op deze pagina check je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Stroe. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€755
(€6350)
€1080
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€260
(€1600)
€340
(€2850)
Spouwmuur€245
(€1000)
€660
(€2025)
€800
(€3100)
HR++ glas€195
(€2100)
€305
(€3850)
€390
(€4850)
isolatie stroe 3776

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Stroe?

Waarom mijn woning in Stroe isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Energiedirect en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450, waarbij u een besparing realiseert van €295 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Formido, Gamma, Multimate, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Barneveld

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Stroe een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.barneveld.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Barneveld
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Stroe. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Stroe wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Stroe voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Stroe. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen