Isolatie Terschuur

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Terschuur? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties als bijv. de buitengevel isoleren en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over isolatie Terschuur. We gaan aan de slag met topics als het dak isoleren en purschuim. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-terschuur-3784

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder last van lawaai van straat
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3784
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk je de aantrekkelijkste manieren om een woning in Terschuur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Terschuur is interessant (om en nabij de € 840 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1625 en het rendement ligt op zo’n €230 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, folie, icynene, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Terschuur kost ongeveer €5800. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Dit levert op zo’n €990 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we meerdere alternatieve opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Terschuur (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een bewuste samenleving? Woning Terschuur isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 (jaarlijks). Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Terschuur. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4250)
€835
(€5600)
€1240
(€9650)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€245
(€2250)
€375
(€3200)
Spouwmuur€315
(€1275)
€720
(€1925)
€905
(€3400)
HR++ glas€245
(€2450)
€295
(€4025)
€405
(€4600)
isolatie terschuur 3784

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Terschuur?

Waarom mijn woning in Terschuur isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Multimate, Hubo, Formido, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Barneveld

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 20 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Terschuur een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.barneveld.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Barneveld
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Terschuur. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door middel van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Terschuur wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Terschuur voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Terschuur. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen