Isolatie Krommenie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Krommenie? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen als tussenwanden isoleren en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over isolatie Krommenie. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en U-waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-krommenie-1561

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Groene investering
 • Brandbeschermend
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1561
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de meest populaire manieren om jullie woning in Krommenie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Krommenie is betaalbaar (al vanaf +/- € 770 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn ongeveer €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Krommenie kost gemiddeld €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. De potentiële besparing ligt op €740 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11800. Hiermee bespaar je om en nabij €990 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we verscheidene populaire opties. Hierna beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Krommenie (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Woning Krommenie isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 p/jaar. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Krommenie. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3700)
€725
(€4600)
€1100
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€280
(€1650)
€335
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1175)
€560
(€2600)
€825
(€3475)
HR++ glas€240
(€2125)
€325
(€4225)
€395
(€4650)
isolatie krommenie 1561

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Krommenie?

Waarom mijn woning in Krommenie isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675 en dat levert gemiddeld op €205, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hierna vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Multimate, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaanstad

Dankzij (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Krommenie een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaanstad.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaanstad
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Krommenie. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Krommenie wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Krommenie voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Krommenie. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen