Isolatie Assendelft

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Assendelft? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Assendelft. We bespreken topics als isolatie van de binnengevel en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-assendelft-1567

 • Minder energielasten
 • Een prettige leefomgeving
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder last van ongedierte
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1567
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand check je de meest populaire toepassingen om jouw woning in Assendelft te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Assendelft is betaalbaar (plusminus € 920 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, folie, steenwol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Assendelft kost zo’n €4650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1120. De potentiële besparing ligt op €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13100. De winst is circa €820 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we meerdere interessante vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Assendelft (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige samenleving? Woning Assendelft isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat is dus al gauw €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Assendelft. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3250)
€735
(€7150)
€1040
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€195
(€2600)
€375
(€3000)
Spouwmuur€220
(€900)
€730
(€1925)
€820
(€3100)
HR++ glas€230
(€2200)
€315
(€3875)
€425
(€5400)
isolatie assendelft 1567

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Assendelft?

Waarom mijn woning in Assendelft isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en dat levert gemiddeld op €350 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Formido, Karwei, Praxis, Hornbach, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaanstad

Met behulp van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg een kwart van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Assendelft extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaanstad.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zaanstad
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Assendelft. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Assendelft wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Assendelft voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Assendelft. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een prettig klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen