Isolatie Koog aan de Zaan

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Koog aan de Zaan? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Koog aan de Zaan. Denk aan items als radiatorisolatie en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-koog-aan-de-zaan-1541

 • Lagere energiekosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1541
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website bekijk je de meest toegepaste acties om een woning in Koog aan de Zaan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Koog aan de Zaan is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 890 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €255 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn gemiddeld €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Koog aan de Zaan kost gemiddeld €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. De potentiële besparing ligt op €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Hiermee bespaar je pakweg €990 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we diverse interessante oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Koog aan de Zaan (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Koog aan de Zaan isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De besparing komt neer op €875 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Koog aan de Zaan. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3300)
€575
(€6450)
€1230
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€260
(€2350)
€385
(€2750)
Spouwmuur€310
(€875)
€690
(€2075)
€940
(€3075)
HR++ glas€225
(€2875)
€280
(€3725)
€450
(€4575)
isolatie koog-aan-de-zaan 1541

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Koog aan de Zaan?

Waarom mijn woning in Koog aan de Zaan isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Energiedirect of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en geeft een besparing van €315 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna komen we met meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaanstad

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 25% van de kosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Koog aan de Zaan een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaanstad.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Zaanstad
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Koog aan de Zaan. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Koog aan de Zaan wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Koog aan de Zaan voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Koog aan de Zaan. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen