Isolatie Westknollendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Westknollendam? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van de kruipruimte of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Westknollendam. We gaan aan de slag met thema’s als dakisolatie en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-westknollendam-1525

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Meer controle in de woning
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1525
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Westknollendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Westknollendam kan erg voordelig (om en nabij de € 950 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €295 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen liggen rond €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Westknollendam kost om en nabij de €4900. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13300. Je profiteert van circa €900 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we nog enkele aantrekkelijke alternatieven. Hieronder beschrijven we de meest populaire opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Westknollendam (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige wereld? Woning Westknollendam isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. De besparing komt neer op €1325 op jaarbasis. Onderstaand kijken we naar de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Westknollendam. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€605
(€6950)
€910
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€245
(€2250)
€390
(€2850)
Spouwmuur€335
(€1475)
€680
(€1925)
€855
(€3050)
HR++ glas€235
(€2250)
€285
(€4200)
€415
(€4425)
isolatie westknollendam 1525

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Westknollendam?

Waarom mijn woning in Westknollendam isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325, waarbij u een besparing realiseert van €325, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende investeringen als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaanstad

Door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Westknollendam een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zaanstad.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Zaanstad
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Westknollendam. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Westknollendam wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Westknollendam voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Westknollendam. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen