Isolatie Zaandam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zaandam? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel als isolatie van de vloer of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Zaandam. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de bodem en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zaandam-1501

 • Lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Minder vervuiling
 • Interessante energiebespaarlening
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1501
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Zaandam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zaandam is voordeling (al vanaf € 860 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1600 en de winst ligt rond de €255 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zaandam kost gemiddeld €5450. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Het rendement is pakweg €960 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. Hierna bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zaandam (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een energiebewuste toekomst? Woning Zaandam isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De besparing komt neer op €1125 p/jaar. Op deze website check je de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Zaandam. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3700)
€805
(€5050)
€970
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€175
(€1700)
€375
(€3350)
Spouwmuur€315
(€1400)
€500
(€2625)
€865
(€3200)
HR++ glas€200
(€2300)
€270
(€3075)
€350
(€4450)
isolatie zaandam 1501

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Zaandam?

Waarom mijn woning in Zaandam isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3575 en dat levert gemiddeld op €340 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hubo, Karwei, Praxis, Formido. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaanstad

Door gebruik te maken van een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Zaandam een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.zaanstad.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaanstad
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Zaandam. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Zaandam wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zaandam voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Zaandam. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen