Isolatie Zaandijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zaandijk? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties als bijv. dubbel glas of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Zaandijk. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-zaandijk-1544

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand tref jij de meest interessante methodes om jouw woning in Zaandijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zaandijk is goedkoop (al vanaf +/- € 880 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €210 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1750 en het bespaart circa €185 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, folie, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zaandijk kost zo’n €5450. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13200. Het rendement is zo’n €760 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we diverse populaire alternatieven. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Zaandijk (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste wereld? Woning Zaandijk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zaandijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3600)
€875
(€5750)
€1070
(€9300)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€270
(€2100)
€385
(€3000)
Spouwmuur€190
(€1350)
€580
(€2175)
€835
(€3200)
HR++ glas€200
(€1850)
€290
(€3900)
€390
(€4625)
isolatie zaandijk 1544

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Zaandijk?

Waarom mijn woning in Zaandijk isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna tref je meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Multimate, Formido, Gamma, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zaanstad

Door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 20% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Zaandijk een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaanstad.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaanstad
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Zaandijk. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Zaandijk wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zaandijk voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Zaandijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een lekker warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen