Isolatie Westzaan

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Westzaan? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals isolatie binnenkant gevel of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Westzaan. We gaan aan de slag met zaken als spouwmuurisolatie en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-westzaan-1551

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1551
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Westzaan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Westzaan is financieel toegankelijk (al vanaf € 760 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven fluctueren rond de €1850 en je bespaart al snel €255 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, glaswol, dekens, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Westzaan kost doorgaans €5150. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Het rendement is al snel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Hiermee bespaar je zo’n €890 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we diverse vaak toegepaste vormen. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Westzaan (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of een duurzame wereld? Woning Westzaan isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 (jaarlijks). Hierna kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Westzaan. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4100)
€685
(€5750)
€980
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€210
(€2100)
€345
(€2850)
Spouwmuur€350
(€1250)
€480
(€2375)
€895
(€3200)
HR++ glas€215
(€2775)
€330
(€3750)
€370
(€4650)
isolatie westzaan 1551

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Westzaan?

Waarom mijn woning in Westzaan isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150 en dat levert gemiddeld op €350, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande klussen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaanstad

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de factuur kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Westzaan extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaanstad.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaanstad
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Westzaan. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Westzaan wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Westzaan voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Westzaan. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen