Isolatie Wormerveer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wormerveer? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. de schuur isoleren en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je nuttige informatie over isolatie Wormerveer. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals je spouwmuur isoleren en steenwol. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wormerveer-1521

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1521
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal jij de meest interessante acties om jullie woning in Wormerveer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wormerveer is betaalbaar (rond de € 730 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1850 en de potentiële besparing ligt op €285 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wormerveer kost om en nabij de €5200. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Dit levert op circa €840 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Ook kennen we nog een aantal interessante mogelijkheden. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Wormerveer (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of wellicht een bewuste maatschappij? Woning Wormerveer isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Wormerveer. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3750)
€865
(€6150)
€1190
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€245
(€1700)
€360
(€2800)
Spouwmuur€200
(€1450)
€450
(€1975)
€825
(€3200)
HR++ glas€225
(€2225)
€280
(€4250)
€400
(€4775)
isolatie wormerveer 1521

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wormerveer?

Waarom mijn woning in Wormerveer isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en dat bespaart tot €335, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaanstad

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Wormerveer een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zaanstad.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zaanstad
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wormerveer. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wormerveer wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wormerveer voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Wormerveer. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen