Isolatie Wamel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wamel? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de kruipruimte en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je waardevolle informatie over isolatie Wamel. Je kunt denken aan topics als radiatorisolatie en glaswol. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-wamel-6659

 • Flinke besparing
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Wamel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wamel is goed te betalen (al vanaf € 990 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €295 op jaarbasis (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wamel kost je zo’n €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12600. Je profiteert van plusminus €940 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wamel (maart 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een duurzame maatschappij? Woning Wamel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar. Onderstaand calculeren we de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Wamel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3900)
€605
(€4550)
€950
(€9950)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€270
(€1800)
€315
(€2950)
Spouwmuur€380
(€850)
€510
(€2675)
€945
(€3250)
HR++ glas€235
(€1925)
€305
(€4100)
€385
(€4450)
isolatie wamel 6659

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen voor een isolatiespecialist in Wamel?

Waarom mijn woning in Wamel isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675 en geeft een besparing van €205, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande projecten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Multimate, Hornbach, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente West Maas en Waal

Dankzij een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Wamel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.westmaasenwaal.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket West Maas en Waal
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wamel. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Wamel wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Wamel voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Wamel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen