Isolatie Altforst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Altforst? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen zoals de spouw isoleren en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Altforst. Je kunt denken aan thema’s als HR++ glas en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-altforst-6628

 • Interessante terugverdientijd
 • Weinig last meer van vocht
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Meer stilte in huis
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6628
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Verderop lees jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Altforst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Altforst is goed te betalen (vanaf ongeveer € 840 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €250 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €190, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Altforst kost gemiddeld €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Hiermee bespaar je ong. €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er meerdere interessante alternatieven. Hieronder behandelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Altforst (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Woning Altforst isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2800 m3. Dat komt neer op €1200 op jaarbasis. Op deze website komen we met de totale prijs zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Altforst. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3250)
€705
(€7200)
€1210
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€235
(€1700)
€315
(€3500)
Spouwmuur€260
(€775)
€550
(€2050)
€945
(€3425)
HR++ glas€190
(€1875)
€295
(€4200)
€385
(€5225)
isolatie altforst 6628

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Altforst?

Waarom mijn woning in Altforst isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect en Nuon, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en dat bespaart tot €205 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Praxis, Multimate, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente West Maas en Waal

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 20% van de tarieven mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Altforst een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westmaasenwaal.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket West Maas en Waal
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Altforst. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Altforst wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Altforst voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Altforst. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen