Isolatie Maasbommel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Maasbommel? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen als schuin dak isoleren of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je uitgebreide informatie over isolatie Maasbommel. Je kunt denken aan onderwerpen als schuimstrips en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-maasbommel-6627

 • Minder energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Voor iedere portemonnee
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6627
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina ontdek jij de interessantste acties om jullie woning in Maasbommel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Maasbommel kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 910 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €205 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1725 en het resultaat is zo’n €270 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, icynene, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Maasbommel kost doorgaans €5850. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1040. De besparing loopt op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13400. Daarmee bespaar je circa €810 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zien we verscheidene mogelijke oplossingen. Hieronder behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Maasbommel (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Woning Maasbommel isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Maasbommel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3500)
€755
(€5650)
€930
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€240
(€1800)
€365
(€2850)
Spouwmuur€260
(€1525)
€590
(€2750)
€830
(€3100)
HR++ glas€210
(€2200)
€320
(€3425)
€370
(€5375)
isolatie maasbommel 6627

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Maasbommel?

Waarom mijn woning in Maasbommel isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als Budget Energie en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en besparen tot €270 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website vind je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo, Formido, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente West Maas en Waal

Via opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg een kwart van de kosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Maasbommel een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westmaasenwaal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket West Maas en Waal
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Maasbommel. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Maasbommel wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Maasbommel voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Maasbommel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen