Isolatie Beneden-Leeuwen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beneden-Leeuwen? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je diverse informatie over isolatie Beneden-Leeuwen. We staan stil bij items als spouwmuurisolatie en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-beneden-leeuwen-6658

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6658
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check jij de meest rendabele acties om jullie woning in Beneden-Leeuwen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Beneden-Leeuwen is goedkoop (al vanaf +/- € 930 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1775 en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, icynene, glaswol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Beneden-Leeuwen kost ongeveer €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Het rendement is ong. €940 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna praten we over de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Beneden-Leeuwen (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste gemeenschap? Woning Beneden-Leeuwen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. Dat komt neer op €1325 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Beneden-Leeuwen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3500)
€765
(€7100)
€1180
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€185
(€2350)
€305
(€3550)
Spouwmuur€345
(€1525)
€610
(€1925)
€830
(€3550)
HR++ glas€235
(€2175)
€275
(€4275)
€360
(€4525)
isolatie beneden-leeuwen 6658

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ voor de isolatiespecialist in Beneden-Leeuwen?

Waarom mijn woning in Beneden-Leeuwen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Delta en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke klussen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hornbach, Hubo, Multimate, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente West Maas en Waal

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 20 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Beneden-Leeuwen een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.westmaasenwaal.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket West Maas en Waal
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Beneden-Leeuwen. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Beneden-Leeuwen wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Beneden-Leeuwen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Beneden-Leeuwen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen