Isolatie Boven-Leeuwen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Boven-Leeuwen? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen als vliering isoleren en deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je uitgebreide informatie over isolatie Boven-Leeuwen. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van muren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-boven-leeuwen-6657

 • Hoog rendement
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6657
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina ontdek je de meest interessante manieren om je woning in Boven-Leeuwen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Boven-Leeuwen kan erg voordelig (vanaf € 920 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1925 en de potentiële besparing ligt op €200, ieder jaar weer. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Boven-Leeuwen kost je zo’n €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13100. Dit levert op plusminus €790 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Boven-Leeuwen (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Woning Boven-Leeuwen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Boven-Leeuwen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€685
(€7200)
€1160
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€185
(€2150)
€355
(€3200)
Spouwmuur€355
(€1575)
€540
(€2575)
€885
(€3575)
HR++ glas€210
(€1825)
€320
(€3775)
€445
(€4425)
isolatie boven-leeuwen 6657

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Boven-Leeuwen?

Waarom mijn woning in Boven-Leeuwen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475 en besparen tot €290 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente West Maas en Waal

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 20 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Boven-Leeuwen een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westmaasenwaal.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket West Maas en Waal
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Boven-Leeuwen. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Boven-Leeuwen wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boven-Leeuwen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Boven-Leeuwen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen