Isolatie Alphen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Alphen? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld triple glas en tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Alphen. Je leest uitvoerig over items als gevelisolatie en koudebruggen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-alphen-6626

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder last van lawaai van straat
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6626
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Alphen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Alphen kan erg voordelig (vanaf plusminus € 710 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €215 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Alphen kost zo’n €4650. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. De besparing loopt op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11000. De winst is pakweg €750 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verscheidene populaire opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Alphen (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en ook een bewuste samenleving? Woning Alphen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 (jaarlijks). Hierna kijken we naar de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Alphen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3050)
€835
(€6300)
€1150
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€215
(€2350)
€320
(€3150)
Spouwmuur€280
(€1125)
€430
(€2125)
€790
(€3275)
HR++ glas€200
(€2050)
€320
(€4150)
€450
(€5100)
isolatie alphen 6626

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Alphen?

Waarom mijn woning in Alphen isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en dat levert gemiddeld op €305 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Multimate, Karwei, Formido, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente West Maas en Waal

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Alphen een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.westmaasenwaal.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket West Maas en Waal
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Alphen. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Alphen wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Alphen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Alphen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een comfortabel leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen