Isolatie Appeltern

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Appeltern? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering als dubbel glas of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website vind je bruikbare informatie over isolatie Appeltern. Je kunt denken aan vraagstukken over plat dak isoleren en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-appeltern-6629

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een gezond binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6629
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Appeltern te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Appeltern is financieel toegankelijk (vanaf € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, icynene, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Appeltern kost doorgaans €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Daarmee bespaar je plusminus €830 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog een aantal interessante opties. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Appeltern (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Woning Appeltern isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Appeltern. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3100)
€655
(€5600)
€1170
(€9750)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€190
(€2550)
€310
(€3150)
Spouwmuur€240
(€1025)
€730
(€2800)
€785
(€3550)
HR++ glas€220
(€2850)
€280
(€4000)
€400
(€5050)
isolatie appeltern 6629

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Appeltern?

Waarom mijn woning in Appeltern isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Greenchoice of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500 en besparen tot €225 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Formido, Hubo, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente West Maas en Waal

Met behulp van subsidies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Appeltern een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.westmaasenwaal.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket West Maas en Waal
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Appeltern. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Appeltern wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Appeltern voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Appeltern. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen