Isolatie Dreumel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Dreumel? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van binnenmuren en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Dreumel. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van muren en Rc-waarde. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-dreumel-6621

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6621
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek je de meest rendabele methodes om je woning in Dreumel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dreumel is voordeling (plusminus € 960 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1850 en de besparing loopt op tot €215 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Dreumel kost doorgaans €4750. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €990. Het rendement is al snel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12200. Hiermee bespaar je ongeveer €820 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we meerdere interessante alternatieven. Hierna benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Dreumel (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste toekomst? Woning Dreumel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 (jaarlijks). Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Dreumel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3700)
€735
(€7350)
€990
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€205
(€2500)
€345
(€3300)
Spouwmuur€350
(€1600)
€750
(€2125)
€890
(€3150)
HR++ glas€235
(€2650)
€340
(€3100)
€415
(€5000)
isolatie dreumel 6621

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Dreumel?

Waarom mijn woning in Dreumel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Greenchoice en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725, waarbij u een besparing realiseert van €250 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate, Formido, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente West Maas en Waal

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Dreumel extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westmaasenwaal.nl voor opties in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket West Maas en Waal
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Dreumel. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Dreumel wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Dreumel voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Dreumel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen