Isolatie Marken

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Marken? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals vloerisolatie of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Marken. Bijvoorbeeld zaken als isolerende kozijnen en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-marken-1156

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder last van vocht
 • Kies voor duurzame warmte
 • Voor elk budget
 • Beter energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1156
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand check je de populairste manieren om je woning in Marken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Marken is financieel toegankelijk (om en nabij de € 750 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn ongeveer €1900 en de besparing loopt op tot €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Marken kost ongeveer €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12200. Het voordeel is ong. €850, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Daarnaast zien we nog meer rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Marken (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een bewuste maatschappij? Woning Marken isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Marken. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3400)
€885
(€5200)
€1070
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€270
(€1600)
€310
(€3600)
Spouwmuur€190
(€1425)
€570
(€2675)
€940
(€3225)
HR++ glas€210
(€1925)
€315
(€3025)
€435
(€5375)
isolatie marken 1156

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Marken?

Waarom mijn woning in Marken isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775, waarbij u een besparing realiseert van €205 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij bekende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waterland

Door de ondersteuning van een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 15% van de kosten krijg je weer terug.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Marken een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.waterland.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waterland
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Marken. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Marken wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Marken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Marken. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen