Isolatie Katwoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Katwoude? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals tussenwanden isoleren of deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Katwoude. Dit kan gaan om topics als muren isoleren en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-katwoude-1145

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal wooncomfort
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1145
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna tref je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Katwoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Katwoude is goed te betalen (al vanaf +/- € 930 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €190 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €200, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, steenwol, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Katwoude kost plusminus €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het rendement is al snel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11900. Je profiteert van pakweg €750 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog meer mogelijke oplossingen. Hieronder praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Katwoude (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Woning Katwoude isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Katwoude. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4300)
€715
(€4650)
€1250
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€190
(€2450)
€375
(€3400)
Spouwmuur€250
(€925)
€670
(€2300)
€825
(€3275)
HR++ glas€190
(€2025)
€305
(€3225)
€415
(€5350)
isolatie katwoude 1145

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Katwoude?

Waarom mijn woning in Katwoude isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Energiedirect of Oxxio, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400, dat betekent een winst van 280, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke projecten als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Karwei, Formido, Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waterland

Dankzij opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Katwoude een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waterland.nl voor opties in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waterland
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Katwoude. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Katwoude wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Katwoude voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Katwoude. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen