Isolatie Monnickendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Monnickendam? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. isolatie van binnenmuren of verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Monnickendam. We zoomen in op thema’s als tochtwering en spuitisolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-monnickendam-1141

 • Minder energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Goed voor het klimaat
 • Minder ongedierte
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1141
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk jij de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Monnickendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Monnickendam is aantrekkelijk (plusminus € 800 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn ongeveer €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Monnickendam kost ongeveer €4750. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12200. Dit levert op ongeveer €860 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we allerlei vaak toegepaste alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Monnickendam (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Woning Monnickendam isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Monnickendam. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€865
(€5750)
€970
(€8500)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€275
(€1550)
€330
(€3250)
Spouwmuur€200
(€1075)
€540
(€2275)
€915
(€3225)
HR++ glas€245
(€1975)
€335
(€3225)
€450
(€4650)
isolatie monnickendam 1141

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Monnickendam?

Waarom mijn woning in Monnickendam isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Delta en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en geeft een besparing van €315 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Waterland

Door te profiteren van subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Monnickendam een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waterland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Waterland
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Monnickendam. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Monnickendam wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Monnickendam voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Monnickendam. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen