Isolatie Ilpendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ilpendam? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals dubbel glas en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Ilpendam. We zoomen in op zaken als isolatie van de kruipruimte en vocht in huis of vochtproblemen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ilpendam-1452

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Een hoger energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1452
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna vind je de meest rendabele toepassingen om je woning in Ilpendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ilpendam is goed te betalen (ongeveer € 860 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ilpendam kost plusminus €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11500. Daarmee bespaar je zo’n €790, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende interessante uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ilpendam (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Ilpendam isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 p/jaar. Hierna ontdek je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ilpendam. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3550)
€855
(€7400)
€930
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€285
(€1750)
€375
(€2950)
Spouwmuur€260
(€850)
€640
(€1925)
€885
(€3300)
HR++ glas€235
(€1900)
€335
(€4125)
€450
(€4825)
isolatie ilpendam 1452

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Ilpendam?

Waarom mijn woning in Ilpendam isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600, waarbij u een besparing realiseert van €260 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Formido, Praxis, Hubo, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Waterland

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Ilpendam een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waterland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Waterland
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Ilpendam. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Ilpendam wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Ilpendam voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Ilpendam. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen