Isolatie Broek in Waterland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Broek in Waterland? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals de kruipruimte isoleren en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Broek in Waterland. We bespreken topics als isolatie buitenkant gevel en de groene lening. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-broek-in-waterland-1151

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Vocht absorberend vermogen
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Minder last van lawaai van straat
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1151
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina bekijk jij de meest rendabele methodes om je woning in Broek in Waterland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Broek in Waterland is betaalbaar (om en nabij de € 870 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €2000 en het rendement ligt op zo’n €185, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Broek in Waterland kost ongeveer €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Het voordeel is circa €960 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog meer aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Broek in Waterland (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame toekomst? Woning Broek in Waterland isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl vind je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Broek in Waterland. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3450)
€775
(€5700)
€980
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€225
(€1800)
€310
(€2950)
Spouwmuur€260
(€1375)
€710
(€2150)
€800
(€3450)
HR++ glas€230
(€2300)
€270
(€4225)
€355
(€5125)
isolatie broek-in-waterland 1151

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Broek in Waterland?

Waarom mijn woning in Broek in Waterland isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en geeft een besparing van €270, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand check je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hornbach, Karwei, Formido, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waterland

Mede door opties voor subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20% van de offerte mag je terugvragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Broek in Waterland extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waterland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waterland
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Broek in Waterland. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Broek in Waterland wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Broek in Waterland voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Broek in Waterland. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen