Isolatie Watergang

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Watergang? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Watergang. Bijvoorbeeld vraagstukken over dakkapel isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-watergang-1454

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder CO-2 belasting
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1454
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand vind jij de meest populaire stappen om je woning in Watergang te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Watergang kan erg voordelig (om en nabij de € 770 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €215 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1950 en het bespaart circa €245 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, folie, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Watergang kost je zo’n €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Dit levert op ong. €960, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we allerlei populaire mogelijkheden. Hierna beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Watergang (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Woning Watergang isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 op jaarbasis. Op deze website tref je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Watergang. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€605
(€5150)
€1020
(€9950)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€200
(€2500)
€300
(€2750)
Spouwmuur€325
(€1300)
€590
(€2750)
€845
(€3425)
HR++ glas€205
(€1950)
€295
(€3675)
€400
(€5375)
isolatie watergang 1454

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Watergang?

Waarom mijn woning in Watergang isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna lees je praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Multimate, Karwei, Hornbach, Praxis. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Waterland

Door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Watergang een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.waterland.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waterland
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Watergang. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Watergang wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Watergang voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Watergang. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettige leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen